Sæt dit eget præg på et parcelhus

Ordet parcelhus klinger desværre hult i manges øre, fordi der er en opfattelse af, at det er en moderne skal uden personlighed og karisma. Men et parcelhus er faktisk ofte et rigtigt udmærket hus, hvor der er tænkt i mange flotte løsninger. Disse løsninger kan gøres personlige, så du får et hjem, der passer til lige netop din familie – og som ikke bare ligner alle andre huse på vejens. Herunder har vi samlet nogle tips og tricks lige fra større istandsættelser til mindre indretningstips, så du kan sætte dit helt eget præg på dit hjem.

Tænk i ny beklædning

Når man først ser et parcelhus, så er det typisk meget nøgent og skrabet på facaden. Det skyldes, at det er en billig og effektiv måde at bygge ydervæggene på et hus på. Det er vigtigt at tænke i mere kreative løsninger, når man vil lave sit parcelhus om. Da facaden er det første, som man møder, kan det give god mening at tænke i ændringer her. Mange vælger at skifte til enten træbeklædning eller en op pudsning af facaden. Begge dele kan gøre en kæmpe forskel for eksteriøret men faktisk også for isoleringen af huset, da det lige giver et ekstra lag til yderbeklædningen.

Intelligente løsninger

Alt efter, hvornår dit hus er blevet bygget, så er der helt sikkert tænkt i nogle smarte løsninger. Ældre parcelhuse er ofte tænkt med kreative opbevaringsmuligheder, mens nyere huse kan have alt lige fra indbyggede vinskabe til smukt udskårne alkover. De løsninger handler det om at udnytte og gøre til sine egne. En alkove kan gøres til en inkorporeret hyggekrog i hjemmet, mens vinskabet kan bruges til meget andet end vin. Så man skal se alle mulighederne og ikke begrænsningerne i huset.

Indret huset efter jeres behov

Er I mange børn i familien? Så husk at tænke store mængder plads ind i hjemmet til dem. Ikke kun til værelserne, men også til mulighed for leg i fællesrum og lignende. Det er også vigtigt at have et roligt sted at trække sig tilbage til. Et kontorrum kan for eksempel bestå af meget andet end bare et sterilt skrivebord og en bærbar computer. Her er en god massagestol, en bogreol eller noget plads til at trække sig tilbage på utroligt vigtigt. På den måde får man tænkt hele familien ind i huset, så der er plads til alle uanset, hvilket behov man skulle have til hverdagslivet.